Goes ziet Nederland WK-finale verliezen

GOES - Beste kans voor Robben. Na negentig minuten was de stand nog in evenwicht. De nerveuze wedstrijd kende slechts een paar grote kansen, waarvan de grootste voor Arjen Robben was. Na een uur spelen zette Wesley Sneijder Robben oog in oog met de Spaanse keeper, maar Iker Casillas kon de bal net tot hoekschop verwerken. Duizenden kijkers op Grote Markt in Goes Op de Grote Markt in Goes was een groot scherm neergezet, waarop voetballiefhebbers de finalewedstrijd konden volgen. Het massaal toegestroomde publiek genoot van een spannende wedstrijd. Verslaggeefster Saskia Everaars was op de Grote Markt.
Spanjaarden betere ploeg De Spanjaarden waren over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. In de beginfase moest Maarten Stekelenburg al reddend optreden op een kopbal van Sergio Ramos. Scheidsrechter Howard Webb uit Engeland trok in totaal 12 gele kaarten. John Heitinga kreeg in de tweede verlenging zijn tweede gele kaart, en dus rood, voor een overtreding. Met tien tegen elf kreeg Oranje nog een vrije trap, die via de muur achter ging. In plaats van een hoekschop mocht Spanje uitverdedigen. Uit de daaropvolgende aanval van de Spanjaarden scoorde Iniesta de winnende treffer.
Drie keer geen scheepsrecht Het was de derde keer dat Nederland zich wist te plaatsen voor een WK-finale. Na de verloren finales van 1974 tegen West-Duitsland en vier jaar later tegen Argentinië, was deze finale de derde verliespartij. In 1988 wist Oranje wel Europees kampioen te worden.