Wrak gevonden bij Neeltje Jans, waarschijnlijk van vermiste vissers

Wrak gevonden bij Neeltje Jans, waarschijnlijk van vermiste vissers
Wrak gevonden bij Neeltje Jans, waarschijnlijk van vermiste vissers © HV Zeeland
Zoektocht naar vermiste vissers hervat
De drie Brabantse sportvissers waren 's ochtends vertrokken aan de westkant van Neeltje Jans om op zee te gaan vissen, maar ze kwamen niet terug bij de bed and breakfast waar ze een kamer hadden gehuurd. Hun auto met trailer staat nog aan de kant. Toen ze niet kwamen opdagen en ook telefonisch niet bereikbaar waren, werd gisteravond alarm geslagen.

Zoekactie

Rond middernacht werd een grote zoekactie op touw gezet. Er werd 2,5 uur lang naar de vermiste vissers gezocht, maar hun vijf meter lange boot werd niet gevonden. Ook lukte het niet om de locatie van hun telefoons te bepalen met behulp van zendmasten. Vanwege de mist en het slechte weer werd de zoekactie rond 02.30 uur stopgezet.
Zoekactie naar vermiste vissers op Noordzee
Vanmorgen vroeg werd de zoektocht hervat met meerdere reddingsboten van de KNRM en met een vliegtuig van de Kustwacht. Het zoekgebied strekt zich uit van Cadzand tot de Maasvlakte. Rond het middaguur werd het wrak gevonden. De boot ligt ondersteboven in het water en er wordt nog onderzocht of het inderdaad de boot is van de vermiste vissers.

Sterke stroming

De sportvissers waren aan de westkant van het eiland vertrokken, maar zijn waarschijnlijk door de sterke stroming in de Oosterschelde beland. Er zijn ook duikers opgeroepen om mee te zoeken naar de vissers.

Lees ook: