Zoekactie gestaakt, vermiste visser nog niet gevonden

Zoekactie gestaakt, vermiste visser nog niet gevonden
Zoekactie gestaakt, vermiste visser nog niet gevonden © HV Zeeland
Zoektocht via land, water en lucht naar vermiste visser
Bij de zoekactie werd vandaag vooral gezocht in het westelijke deel van de Oosterschelde en de monding van de Noordzee. Reddingsdiensten hebben ook de stranden van het gebied afgezocht, zegt de politie.
Er werd gezocht per boot en helikopter. Een patrouilleschip van de waterpolitie heeft vanuit Vlissingen ook een deel van de Noordzee meegenomen in hun zoektocht.
De hulpdiensten staakten gisteravond rond 18.00 uur hun zoektocht, omdat het te donker werd. "We zoeken nu alleen nog een lichaam, en dat vindt je niet zo snel. Zeker niet in het donker", volgens Mireille Aalders, woordvoerder bij de politie.
ITEM: Mireille Aalders zoekactie D2
De drie Brabantse sportvissers vertrokken zaterdag aan de westkant van de Neeltje Jans om een dag te gaan vissen op de Noordzee. Toen ze aan het eind van de dag niet terugkeerden en telefonisch niet bereikbaar waren, werd er alarm geslagen en een grote zoekactie gestart.
Behalve hun auto en trailer bij het Topshuis op Neeltje Jans werd er zaterdagnacht verder niks gevonden. Zondagmorgen werd de zoektocht hervat met meerdere reddingsboten van de KNRM en met een vliegtuig van de Kustwacht. Het zoekgebied strekte zich uit van Cadzand tot aan de Maasvlakte.

Oosterscheldekering

In de loop van de ochtend werd het lichaam van de 51-jarige man uit Heeze gevonden. Zijn lichaam was aangespoeld bij de Mattenhaven op Neeltje Jans. Niet veel later werd bij de Roggenplaat op de Oosterschelde ook het wrak van hun bootje gevonden met daarin het lichaam van de 79-jarige vermiste man, de vader van de 51-jarige man.
Over de exacte oorzaak van het ongeval tast de politie nog in het duister. Vermoed wordt dat het bootje vanaf de Noordzee in aanraking is gekomen met een van de pijlers van de Oosterscheldekering en daarna, door de sterke stroming, de Oosterschelde op is gedreven en is verongelukt.

Lees ook: