Meer moord en doodslag in 2017

Meer moord en doodslag in 2017
Meer moord en doodslag in 2017 © Provicom
Bloemen en kaarsen voor overleden Oostburger
Bloemen en kaarsen voor overleden Oostburger © Omroep Zeeland
De motieven en omstandigheden van de vier moorden variëren sterk. In maart werd de 24-jarige Sirwan Kassan doodgeschoten in café de Drie Musketiers in Oostburg. Vier mannen worden verdacht van de moord waarbij ruzie om drugs een mogelijk motief is geweest.

Lees ook:

Roofmoord

Diezelfde maand werd de 65-jarige Kees van Schaik dood gevonden in zijn woning in Rilland. Het zou gaan om een roofmoord, op de zolder van het huis werd een net geoogste hennepkwekerij gevonden. Vier Bulgaren worden verdacht van de moord.

Lees ook:

Politie doet onderzoek naar twee doden in Dishoek
Politie doet onderzoek naar twee doden in Dishoek © HV Zeeland
In april wordt Dishoek opgeschrikt door twee doden in het buitengebied. Het blijkt dat een 39-jarige vrouw uit Middelburg is doodgeschoten door haar 43-jarige man die daarna zelfmoord heeft gepleegd. Hier gaat het om een familiedrama.

Lees ook:

Tenslotte wordt in oktober een man doodgestoken in een beschermd wonenproject van Emergis in Middelburg. Een vrouwelijke medebewoner is aangehouden. Zij kondigde haar daad aan via 112.

Lees ook:

<p><strong>2011 (4 personen)</strong></p><p> - Fotograaf Henry Meye wordt doodgeschoten in Sint Maartensdijk, mogelijk verband met hennepkwekerij.<br>Sint Maartensdijk, juni 2011</p><p> - Dubbele moord op echtpaar Henk en Trees Schroevers in Middelburg door ex-schoonzoon.<br>Middelburg, juli 2011</p><p> - Man steekt ex-vrouw Michelle van Hooff dood in een parkje in Nieuwdorp.<br>Nieuwdorp juli 2011 </p><p> <strong>2012 (2 personen)</strong> </p><p> - De 30-jarige Michael ten Napel wordt dood gevonden in een sloot aan de Kapittelweg bij Westdorpe, een tot nu toe onopgeloste moordzaak.<br>Westdorpe, juli 2012</p><p> - De 86-jarige John Smidt uit Axel wordt op een gruwelijke wijze om het leven gebracht door twee mannen.<br>Westdorpe, oktober 2012</p><p> <strong>2013 (2 personen)</strong></p><p>- De 54-jarige Marja Otten wordt om het leven gebracht door haar 55-jarige depressieve man in hun woning aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen.<br>Vlissingen, maart 2013 </p><p> - De 24-jarige Dordtenaar Muzekka Bozkurt wordt in september 2013 bij werkzaamheden aan de N61 in IJzendijke doodgeschoten. Het zou gaan om eerwraak.</p><p> <strong>2014 (2 personen)</strong> </p><p> - 19-jarige Dennis van de Velde uit Middelburg wordt doodgestoken door een 51-jarige man op de Turfkaai in Middelburg<br>Middelburg, maart 2014 </p><p> - De 23-jarige Gideon Verhelst wordt doodgeschoten in Terneuzen. De schietpartij was het gevolg van een vete tussen twee groepen in de stad.<br>Terneuzen, november 2014</p><p><strong>2015 (geen)</strong></p><p><strong>2016 (1 persoon)</strong> </p><p> - De 26-jarige Hussein Hassan Abdillahi wordt door geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Anjelierenlaan.<br>Vlissingen, november 2016 </p><p> <strong>2017 (4 personen)</strong> </p><p> - De 24-jarige Sirwan Kassan wordt doodgeschoten in café de Drie Musketiers in Oostburg. Vier mannen worden verdacht van de moord.<br>Oostburg, maart 2017 </p><p> - De 65-jarige Kees van Schaik wordt dood gevonden in zijn woning in Rilland. Vier Bulgaren worden verdacht van moord<br>Rilland, maart 2017 </p><p> - Een 39-jarige vrouw uit Middelburg wordt doodgeschoten door haar 43-jarige man en pleegt daarna zelfmoord<br>Dishoek, april 2017 </p><p> - Een man wordt doodgestoken in een beschermd wonenproject van Emergis in Middelburg, een vrouwelijke medebewoner is aangehouden.<br>Middelburg, oktober 2017 </p>