Zeeuwse Documentaire Week tussen Kerst en Oud & Nieuw

Zeeuwse Documentaire Week
Zeeuwse Documentaire Week © Nanette Drenthe
Op het programma staat onder meer Vakantie voor iedereen, de documentaire over vakantiepark Marina Beach waar in de zomer van 2016 asielzoekers werden opgevangen en in direct contact kwamen met vakantiegangers.
Ook te zien is Gevangen Licht van Rebecca van Wittene die met kunstenaar Loek Grootjans op zoek ging naar het beroemde 'Zeeuwse licht', en BR-43 over de laatste reis van deze vissersboot. In Alles Beweegt gaat het over de cultuur van land- en kustbescherming door zandopspuiting. Zeeuws-Vlaanderen staat centraal in de luchtige docu Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van land en water. De afsluiter van de week is Middelburg 800 over de geschiedenis van Middelburg.

Keuze van het publiek

Op 30 december wordt de favoriet van het publiek dat heeft gestemd via Facebook uitgezonden: De Schelde: vergeten trots van Margot Schotel.

Programma Zeeuwse Documentaire Week

maandag 25 decemberGevangen LichtRebecca van Wittenedinsdag 26 december

BR-43Jeannice Adriaansenswoensdag 27 decemberVakantie voor iedereenMark Kosterdonderdag 28 decemberZeeuws-Vlaanderen, op de grens van land en waterLeen Mullervrijdag 29 decemberAlles BeweegtAndras Hamelberg en Bruno Doedenszaterdag 30 decemberDe Schelde: vergeten trotsMargot Schotelzondag 31 december Middelburg 800Klaas van de Ketterij
Alle documentaires worden om 20.30 uur uitgezonden en om 22.00 uur herhaald.