Eerste spitstrein van NS rijdt niet

De trein staat stil in de buurt van Kloetinge
De trein staat stil in de buurt van Kloetinge © HV Zeeland
Dat betekent dat ook de festiviteiten in de stations en in de treinen niet doorgaan, meldt de Provincie Zeeland via Twitter. "Wat jammer, want we hadden dit goed voorbereid met de provincie", zegt Martijn Verhaegh van de NS.
Martijn NS
"We moeten een afweging maken en dan willen we toch ons volledig inzetten voor alle reizigers om ze op tijd op hun bestemming te krijgen", aldus Verhaegh. De NS vindt het vanwege de omstandigheden niet gepast om deze ochtend een feestje te gaan vieren.

Festiviteiten uitgesteld

De NS en de provincie verplaatsen de festiviteiten naar morgen, maar in een aangepaste versie. "Iedereen heeft toch z'n agenda bezet gehouden voor vandaag. Dus om iedereen morgen beschikbaar te krijgen daarvoor is lastiger. Maar we gaan zeker een warm onthaal regelen voor de reizigers die morgen meegaan."
Deze ochtend was er wel wat verwarring over de dienstregeling. Volgens de Reisplanner van de NS zou de spitstrein gewoon rijden, waardoor sommige reizigers voor niets op het perron stonden te wachten. "We hebben wel een bericht uitgedaan dat ze spitstreinen niet zouden rijden, maar in de Reisplanner is dat fout gegaan."