PVV doet mee aan verkiezingen in Terneuzen en Tholen

PVV doet mee aan verkiezingen in Terneuzen en Tholen
PVV doet mee aan verkiezingen in Terneuzen en Tholen © Omroep Zeeland
Lijsttrekker in Terneuzen wordt Patrick van der Hoeff. Hij is supermarktmanager. In Tholen wordt de lijst aangevoerd door Vincent Bosch. Hij zit in Provinciale Staten van Zeeland voor de PVV en studeert rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Niet de juiste mensen kunnen vinden

De PVV had ook graag mee willen doen aan de verkiezingen in de gemeenten Hulst, Sluis en Vlissingen omdat daar eerder veel op de partij is gestemd. Maar van dat plan is afgestapt. Volgens de Zeeuwse PVV-voorman Peter van Dijk is het niet gelukt de juiste mensen te vinden. Van Dijk noemt dit 'heel teleurstellend'.
PVV Van Dijk

Strenge selectie

"Je zoekt kwalitatief goeie mensen, dan moet je de lat hoog leggen", vertelt Van Dijk. "Het is belangrijker om kwaliteit te hebben, dan streven om toch maar mee te doen, maar dan misschien met mensen die... Je tekent voor vier jaar hè. Je wil niet dat mensen halverwege afhaken omdat ze het niet aankunnen."
En dus koos de PVV voor een strenge selectie. "Er zijn mensen die zelf afhaakten, maar er zijn ook mensen tegen wie wij gezegd hebben: 'Luister, je voldoet niet aan het profiel dat wij voor ogen hebben, dus we gaan niet met elkaar in zee.'"