Eerste officiële spitstrein vervoert 500 reizigers

Eerste officiële spitstrein vervoert 500 reizigers
Treinreizigers zijn blij met de intercity, voor velen van hen scheelt het minimaal een kwartier reistijd. "We kunnen dus lekker een kwartiertje langer op bed liggen. Reken dat maar eens per jaar uit", vertelt een van de reizigers opgetogen.
Bij de vaste treingebruiker was de irritatie over de oude situatie groot. "Als je dan stopt op Rilland en er stapt niemand in, dan moest ik nogal eens zuchten." De nieuwe trein slaat de stations Vlissingen-Souburg, Arnemuiden, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke en Rilland-Bath over en vertrekt vanuit Vlissingen 's morgens om 6.41 en 7.41 uur en 's avonds om 17.33 en 18.33 uur.
Reizigers kregen vanochtend een bolus in de trein.
Reizigers kregen vanochtend een bolus in de trein. © Notaris Herwig

Bolus

Reizigers werden vanmorgen getrakteerd op jus d'orange en een bolus. Ook was er warme chocolademelk. Reizigers in Vlissingen werden vanmorgen ontvangen door een artiest op accordeon.
De eerste officiële spitstrein in Zeeland werd vanochtend feestelijk uitgezwaaid.
De eerste officiële spitstrein in Zeeland werd vanochtend feestelijk uitgezwaaid. © Omroep Zeeland

Sneeuw nekt eerste dag spitstrein

Maandag zou de spitstrein voor het eerst rijden, maar de sneeuw gooide roet in het eten. Dus vertrok de spitstrein gisteren met stille trom. Vandaag stond de officiële 'eerste' tocht op de planning, inclusief een 'bescheiden' feestelijk programma. Reizigers ontvingen op het station in Vlissingen een sapje en een bolus en kregen in de trein warme chocolademelk.

Lees ook: