TOP Arnemuiden verliest boeiend gevecht van Dalto

TOP Arnemuiden verliest boeiend gevecht van Dalto © Omroep Zeeland
Samenvatting TOP Arnemuiden-Dalto
TOP leed vorige week een forse nederlaag tegen Tempo (34-23), maar die had de Walcherse formatie duidelijk achter zich gelaten. TOP startte flitsend, kwam via twee treffers van Demi Mondeel direct op 2-0 en speelde vooral verdedigend sterk. Dalto kwam halverwege de eerste helft wel terug tot 7-6, maar TOP nam het heft weer in handen en via onder meer prachtige treffers van Emmelie Bouwens en Jorian Schroevers liep de thuisploeg uit naar 12-7. Bij rust was het verschil vier doelpunten (14-10).
Na rust werd er in de eerste vijf minuten geen enkele keer gescoord. Daarna kwam vooral Dalto op gang. De bezoekers kwamen langzaam maar zeker dichterbij, scoorde na een 19-17 achterstand drie keer op rij en kwamen zo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. TOP wist nog één keer te antwoorden, kwam op 21-20 voor, maar in de slotfase greep het steeds sterker spelende Dalto de overwinning: 22-25. De laatste treffer van TOP Arnemuiden werd gescoord door Petra van Belzen, die vanwege haar zwangerschap voorlopig haar laatste wedstrijd voor TOP speelde.
Interviews na TOP Arnemuiden-Dalto
Door de nederlaag is TOP Arnemuiden nu koploper af. Het heeft, net als Dalto, acht punten uit zes gespeelde wedstrijden.