Zeeland wordt wakker: Tafelmanieren, zwemmen en Nancy van de Ven

Zeeland wordt wakker: Tafelmanieren, zwemmen en Nancy van de Ven
Zeeland wordt wakker: Tafelmanieren, zwemmen en Nancy van de Ven © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland
Tafelgenoten die smakken, slurpen, boeren of winden laten, dat zijn de allergrootste tafelergernissen van de Zeeuwen. Dat wil zeggen: van de 736 Zeeuwen die hebben deelgenomen aan de grote tafelmanieren-enquête van Omroep Zeeland. Op de ranglijst van slechte tafelmanieren staan etensgeluiden op nummer één.

Lees ook:

Actie zwembad Arnemuiden
Actie zwembad Arnemuiden © Omroep Zeeland
Het college van B&W van Middelburg moet gaan overleggen met de stichting Behoud Julianabad Arnemuiden. De gemeenteraad van Middelburg heeft daar een motie over aangenomen die was ingediend door de SGP, CDA, en de LPM.

Lees ook:

Van de Ven komt ten val en kan de wereldtitel vergeten
Van de Ven komt ten val en kan de wereldtitel vergeten © Omroep Zeeland
Met de wereldtitel in zicht ging het in september toch nog fout voor motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen. Op de laatste heuvel van het parcours in Frankrijk ging ze onderuit en verspeelde ze het goud. De sportredactie van Omroep Zeeland nomineert het moment van Van de Ven als kanshebber voor het Zeeuwse Sportmoment van 2017.

Lees ook:

De Haven in Goes
De Haven in Goes © Ria Overbeeke
De gemeente Goes maakt kans op de titel 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland'. De andere vier kandidaten die een nominatie op zak hebben zijn Ermelo, Hardenberg, Zwolle en Katwijk.

Lees ook:

Molen De Hoop in Tholen
Molen De Hoop in Tholen © Ad Schouteren
Het belooft een rustige dag te worden met wolkenvelden en wellicht ook een beetje zon. De wind is zwak tot hooguit matig en komt uit west- tot zuidwestelijke richting. Het wordt maximaal 8 graden.