Politie lost schoten bij woningoverval Breskens, twee gewonden

Politie lost schoten bij woningoverval Breskens, twee gewonden
Politie lost schoten bij woningoverval Breskens, twee gewonden © HVzeeland
Twee gewonden na woningoverval Breskens
Agenten kregen rond 19.15 uur een melding van een woningoverval. Toen zij ter plaatse kwamen, zagen ze mensen van het erf rennen en in een auto springen. Daarop ontstond een aanrijding met de politieauto. De politie heeft vervolgens op de vluchtauto geschoten.

Hectische situatie

In de woning trof de politie vier personen aan en een hectische situatie. De aanwezigen zaten onder het bloed, waarna meerdere ambulances werden opgeroepen. Het bloed bleek afkomstig van één persoon die zwaargewond was. De gewonde ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.
De politie heeft gezocht naar de andere mogelijke verdachten, maar dat was moeilijk door de mist. "Via sociale media hadden mensen het idee dat er mogelijk verdachten door weilanden renden, maar die indruk hadden wij niet", aldus politiewoordvoerder Erik Passchier.
Een hoogwerker van de brandweer was opgeroepen om het erf rond de woning vanuit de lucht te kunnen bekijken. Een politiehelikopter kon niet worden ingezet, omdat die moest assisteren bij een incident in Rotterdam. Wat er zich precies op de boerderij heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk.
De woning waar de overval plaatsvond ligt in het buitengebied aan de rand van Waterdunen. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets van het misdrijf afweten.