Zeeuwse demonstratie tegen president Trump

Demonstratie in Middelburg tegen Trump
Organisator Ali al Hassaani uit Middelburg vreest dat het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël de kans op vrede verstoort. "Jeruzalem is niet de tuin van het Witte Huis. Het is de stad van alle moslims, christenen en joden samen." Bij het protest waren vooral Palestijnen en Turken aanwezig.
President Trump sprak begin deze maand uit dat hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkent. Ook wil hij de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuizen.
Protest in Middelburg tegen Trump
Protest in Middelburg tegen Trump © Omroep Zeeland
<p>De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de VS afgewezen. Met 128 tegen 9 stemmen werd een resolutie daarover aangenomen. De resolutie stelt dat de Amerikanen hun besluit moeten terugdraaien. Onder de tegenstemmers zijn onder meer Israël, de Verenigde Staten en enkele eilandstaten. De Palestijnse president Abbas noemde de uitkomst van de stemming een overwinning voor Palestina. </p>

'Fout besluit van Trump'

Israël, Trump, de Palestijnse kwestie, het zijn mondiale onderwerpen waar een protest in Zeeland misschien weinig invloed op heeft. De demonstranten zien dat anders. Al Hassaani: "Ik vertel dit nu tegen Omroep Zeeland. De boodschap gaat zo door naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. En die kan dan weer tegen Trump zeggen dat het een fout besluit is."