Oudjaarsdag Zeeland: nat en brandjes

Oudjaarsdag Zeeland: nat en brandjes
Oudjaarsdag Zeeland: nat en brandjes © HV Zeeland
Oudjaarsdag Zeeland: nat en kleine brandjes

Gewond bij carbidschieten

In Zierikzee is, volgens de wijkagent, iemand gewond geraakt bij het carbidschieten. Het evenement is na het incident ook stopgezet.
De politie heeft aangekondigd ook op oudjaarsdag te controleren op het te vroeg afsteken van vuurwerk en het afsteken van illegaal vuurwerk. De afgelopen dagen zijn tientallen jongeren aangesproken en beboet door de politie

Lees ook:

De eerste brandjes werden zaterdag al vroeg gemeld. In Nieuw- en Sint Joosland werden autobanden in brand gestoken op het pleintje tussen de Veenstraat en de Van Akenstraat.
Tussen 22.00 en 23.00 uur kwamen meldingen binnen van een buitenbrand in de Nagelenburgsingel in Oost-Souburg, een buitenbrand in de Bernardus Smytegelstraat in Middelburg en één in de Oranjeboomstraat in Wemeldinge. De brandweer moest ook uitrukken voor een brand in een woning aan de Laan van Othene in Terneuzen.
Brandweer Breskens blust containerbrandje Schoondijke
Brandweer Breskens blust containerbrandje Schoondijke © Brandweer Breskens
In Schoondijke woedde korte tijd brand in een kledingcontainer aan het Wilgenlaantje. Iemand had vuurwerk in de container gegooid, schrijft de brandweer op Facebook.