Record aantal zwangere schapen weer veilig in de stal

Record aantal zwangere schapen weer veilig in de stal
Mensen die wilden meelopen konden zich achter de kudde aansluiten. Zij moesten wel afstand houden. "De schapen mogen niet teveel voortgejaagd worden, omdat ze dan toch een beetje bang worden van de mensen en dan gaan ze te hard lopen", vertelt schaapsherder Jan Kaljouw. "Daarnaast kan er ook een gat ontstaan in de stoet waardoor de schapen alle kanten op kunnen schieten."

Oponthoud

De schapen zorgden voor oponthoud op de weg waardoor auto's er niet langs konden. De inzittenden van de gele auto die omringd werd door de schapen konden er wel om lachen. "Heerlijk om te zien, de schapen hebben toch ook allemaal regels en wetten", lacht de bestuurder.
De mensen die op de bus stonden te wachten zagen eerder schapen dan de bus. "Fantastisch, ik vind ze zo mooi en zo lief", zegt een mevrouw bij de bushalte terwijl ze over een passerend schaap aait.
525 schapen lopen door de straten van Middelburg
525 schapen lopen door de straten van Middelburg © Omroep Zeeland
Na een lange tocht van bijna twee uur komen de schapen aan bij hun stal die zich aan het Laurens Stommespad in Middelburg bevindt. Daar zullen ze eind deze week volgens Kaljouw bevallen.

Lees ook: