Wateroverlast door hevige regenval in Zeeland

Op verschillende plekken in Zeeland is donderdagavond wateroverlast ontstaan door de hevige regenval. De Veiligheidsregio Zeeland meldde overlast in onder meer Goes, Kloetinge en 's-Gravenpolder.

Wateroverlast in de 's-Gravenstraat in 's-Gravenpolder (foto: HV Zeeland)

Gemeente en brandweer probeerden zoveel mogelijk hulp te bieden. De veiligheidsregio riep inwoners op om alleen noodnummer 112 te bellen in noodgevallen.

De brandweer rukte rond 21.00 uur uit voor een melding aan de Hoogewei in Goes. In 's-Gravenpolder liep de 's-Gravenstraat vol water. Verschillende woningen liepen waterschade op door het regenwater. De brandweer heeft het water weggepompt.

50 millimeter

Volgens MeteoGroup is in de omgeving van Goes is in korte tijd bijna 50 millimeter regen gevallen. De VRZ meldde rond 23.45 uur dat de neerslag langzaam wegtrekt via de rioolstelsels. "Op onze meldkamer is geen beeld van alle plaatsen waar wateroverlast is ontstaan, omdat niet alle meldingen bij onze meldkamer zijn gedaan, maar ook onder andere bij de gemeenten."

Code geel

Het KNMI had voor Zeeland code geel afgegeven. Zeer plaatselijk was hierbij kans op veel neerslag in korte tijd. De onweersbuien waren aan het begin van de nacht voorbij.

Meer over dit onderwerp:
Goes Kloetinge wateroverlast 's-Gravenpolder
Deel dit artikel:

Reageren