Drie autobranden in Westkapelle in één nacht

Drie autobranden in Westkapelle in één nacht
Drie autobranden in Westkapelle in één nacht © HV Zeeland
Drie autobranden in Westkapelle in één nacht
De eerste melding kwam binnen om 0.30 uur en ging over een autobrand op de Nieuwe Dijkstraat, ter hoogte van de kruising met Weverijstraat. De politie was er als eerste en de opgeroepen agenten zagen een auto midden op de weg die in lichterlaaie stond. Het vuur is zo hevig dat het niet meer met een brandblusser gedoofd kon worden.

Volledig uitgebrand

Voor de zekerheid hebben de agenten de auto's die in de buurt stonden verplaatst. De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen om de brand te blussen. De auto is volledig uitgebrand.
Terwijl de agenten in gesprek waren met de eigenaar van de auto kwam iets na 01.00 uur de tweede brandmelding binnen. Op een parkeerhaven aan de Kerkeweg, ter hoogte van de kruising met de Huijgensstraat, stond een auto in brand. Ook deze auto is volledig uitgebrand.

Beginnende brand

De politie en brandweer waren nog maar net begonnen met het blussen van deze tweede autobrand toen er ook een derde melding binnenkwam, van de autobrand aan de Molenwal. Dat gebeurde binnen enkele minuten na de tweede melding. Opnieuw waren de agenten er als eerste. In een geparkeerde auto woedde daar een beginnende brand.
De agenten probeerden het vuur met een brandblusser uit hun dienstvoertuig te bestrijden. Ook een buurtbewoner snelde toe met een tuinslang en water, maar door de harde wind lukte het hen niet om de brand zelf te blussen.

Derde blusvoertuig

Voor die derde autobrand was er ook een derde blusvoertuig uitgerukt. De bemanning had het vuur in de auto aan de Molenweg al snel na hun aankomst geblust.
Inmiddels waren hun collega's ook klaar met het blussen van de andere twee autobranden. Naast politie en brandweer is er ook een ambulance opgeroepen, maar niemand raakte daadwerkelijk gewond.

Geen verdachten aangehouden

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze drie autobranden. De branden trokken veel bekijks en agenten hebben naast verklaringen van gedupeerden ook die van meerdere getuigen opgenomen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.
Alle drie de afgebrande auto's zijn voor onderzoek in beslag genomen en afgevoerd. De politie is nog op zoek naar meer getuigen die voor de branden zijn uitgebroken iets verdachts gezien hebben en dan met name naar drie getuigen die rond 00.55 uur bij de vuurtoren van Westkapelle stonden.