Hieltjes nu officieel aan de slag in Kapelle

Huub Hieltjes is waarnemend burgemeester van Kapelle
Huub Hieltjes is waarnemend burgemeester van Kapelle © Omroep Zeeland
Hieltjes vindt Kapelle een mooie gemeente: ,,Het is de bloesem van Zeeland, het is een ondernemende gemeente en wat ik zo mooi vind als oud-bestuurder van het Waterschap West-Brabant, het wordt aan drie kanten omsloten door water. Dat spreekt mij erg aan." Hij blijft wel in Breda wonen, want een verplichting om te verhuizen is er niet als je voor korter dan een jaar waarnemend burgemeester van een gemeente bent.
Huub Hieltjes geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Kapelle

Eerste burgemeesterspost

Het is zijn eerste burgemeesterspost. Hij heeft wel veel bestuurlijke ervaring, onder meer als waarnemend dijkgraaf, als bestuurder van waterschap Brabantse Delta en de Unie van Waterschappen en als Statenlid voor de VVD in Zuid-Holland. In januari wordt hij ook lid van de raad van commissarissen van de Westerscheldetunnel.
,,Ik heb regelmatig samengewerkt met overheden in Zeeland. Ik kijk er naar uit dat voort te zetten." Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart wordt de burgemeestersvacature in Kapelle zo snel mogelijk opengesteld. Hieltjes wil niet aangeven of hij daarvoor in de race is. ,,Ik richt me nu helemaal op het waarnemerschap."

Lees ook: