Zeeland wordt wakker: stembureau, uitgeklede kazerne en pulsvisserij

Zeeland wordt wakker: stembureau, uitgeklede kazerne en pulsvisserij
Zeeland wordt wakker: stembureau, uitgeklede kazerne en pulsvisserij © OZ
© Omroep Zeeland

Loten voor plekje

Een plekje op een stembureau is in Reimerswaal zo populair dat de gemeente moet loten om de beschikbare plekken te verdelen. Om inwoners meer te betrekken bij de verkiezingen van 21 maart, had de gemeente een oproep gedaan aan mensen om zich op te geven. Tot nu toe zijn er 180 aanmeldingen terwijl er maar 120 plekken beschikbaar zijn.

Lees ook:

Mariniers oefenen in Brouwershaven
Mariniers oefenen in Brouwershaven © Omroep Zeeland

'Uitgeklede kazerne'

Er klopt niets van de kritiek van de militaire vakbond AFMP op de plannen voor de marinierskazerne. Dat zegt oud-militair en VVD-Kamerlid André Bosman uit Middelburg.

Lees ook:

De peuters en kleuters zitten in deze klas door elkaar
De peuters en kleuters zitten in deze klas door elkaar © Omroep Zeeland

Onderwijs op maat

Een klas waar je als 3-jarige peuter al een beetje kleuter mag zijn. Maar ook waar je als 4-jarige kleuter nog een beetje peuter mag zijn. Op basisschool De Twijn in Terneuzen kan dat in groep 1.

Lees ook:

Vissershaven in Vlissingen
Vissershaven in Vlissingen © Leo Blok

Pulsvisserij

Zeeuwse vissers zijn geschokt dat het Europees Parlement een einde wil maken aan de pulsvisserij in Europa. Hun toekomst is opeens onzeker geworden. Ook veel politici hebben met ongeloof gereageerd op het besluit.

Lees ook:

Schapen op dijk bij Zoutelande
Schapen op dijk bij Zoutelande © Desiree Hoondert

Weer

Vandaag breekt af en toe de zon door. Er valt ook zo nu en dan een bui, mogelijk met hagel, onweer en tijdens de ochtenduren lokaal ook met natte sneeuw. Vanmiddag neemt de buiigheid wat af. Het wordt dan maximaal 7 graden. Er waait een stevige westenwind, direct aan zee is deze hard, kracht 7. Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend volgt regen. De wind trekt nog wat verder aan en het wordt minimaal 5 graden.