PVV: meer aandacht voor dialect en Zeeuwse tradities

PVV: meer aandacht voor dialect en Zeeuwse tradities
PVV: meer aandacht voor dialect en Zeeuwse tradities © Jos Clarijs
PVV Terneuzen met Geert Wilders
PVV Terneuzen met Geert Wilders © Geert Wilders / Facebook
De namen van de lijsttrekkers, Patrick van der Hoeff (PVV Terneuzen) en Vincent Bosch (PVV Tholen) waren al langer bekend. Tegelijkertijd met het publiceren van de twee kandidatenlijsten is het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Beide programma's hebben de titel 'duidelijke taal' meegekregen en bevatten veel overeenkomsten in tekst.

Meer aandacht voor dialect

De PVV wil op Zeeuwse scholen extra aandacht voor de Zeeuwse geschiedenis en tradities. Ook het dialect moet volgens beide afdelingen meer aandacht krijgen in het onderwijs.
De PVV in Terneuzen wil dat de huidige moskeeën in de gemeente gaan sluiten. Op Tholen maakt de partij zich sterk voor een eigen huisartsenpost en de terugkeer van het politiebureau.
PVV Tholen met Geert Wilders
PVV Tholen met Geert Wilders © Geert Wilders / Facebook
Op Tholen maakt de PVV zich sterk voor goede ontsluitingen van de A4, zodat Thoolse bedrijven nog meer profiteren van de nieuwe snelweg. De Westerscheldetunnel moet volgens de PVV Terneuzen weer onder beheer van het Rijk worden gebracht om de kosten te verlagen. Het vervroegd tolvrij maken van de tunnel is volgens de partij onbetaalbaar.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.

Lees ook: