Vleeshal haalt bezoekers uit Amsterdam zelf op

Vleeshal haalt bezoekers uit Amsterdam zelf op
Vleeshal haalt bezoekers uit Amsterdam zelf op © OZ
Vleeshal haalt bezoekers uit Amsterdam zelf op
Vleeshal haalt bezoekers uit Amsterdam zelf op © Stichting Beeldende Kunst Middelburg
De Vleeshal is de laatste jaren geconfronteerd met bezuinigingen door de gemeente Middelburg. Daardoor moest per 2017 noodgedwongen entree geheven worden. Directeur Roos Gortzak laat zich er niet door uit het veld slaan. Ze wist de gemeente ervan te overtuigen de bezuinigingen tijdelijk stop te zetten en weet tot nu toe het Mondriaanfonds ertoe te bewegen om de Vleeshal voor een fiks bedrag te subsidiëren.

Kunstliefhebbende Amsterdammer overhalen

Daarnaast grijpt ze nieuwe manieren van bezoekers trekken aan, zoals de busreis van en naar Amsterdam. Het moet de kunstliefhebbende Amsterdammer overhalen om de opening van de expositie 'Show Personality, Not Personal Items' van Leda Bourgogne, Nora Turato en Evelyn Taocheng Wang bij te wonen. Het hele uitje is bescheiden geprijsd om de drempel zo laag mogelijk te houden. Een retourtje Amsterdam inclusief maaltijd kost 15 euro.
Vleeshal-directeur Roos Gortzak legt uit waarom ze mensen uit Amsterdam gaan halen
De expositie toont recente werken, waarin de kunstenaars tussen het lichaam en de geest bewegen. Ze onderzoeken de machtsverhoudingen, luststructuren en maatschappelijke normen. De Zwitsers-Franse Leda Bourgogne trekt in haar schilderijen, films, beelden, teksten en performances genderidentiteiten in twijfel. De schilderijen, films en performances van de Chinese Evelyn Taocheng Wang zijn afgeleid van haar persoonlijke leven in China en Nederland.
De Kroatische Nora Turato voert performances op en dat ziet er zo uit:

‘Show Personality, Not Personal Items’

De expositie start op zaterdag 27 januari om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur.. De Vleeshal is te vinden in het oude Stadhuis van Middelburg.