Zeeuwse fotograaf genomineerd voor Zilveren Camera

Fotograaf Leonard Walpot, afkomstig uit Tholen, is genomineerd voor de Zilveren Camera
Fotograaf Leonard Walpot, afkomstig uit Tholen, is genomineerd voor de Zilveren Camera © Leonard Walpot
Walpot maakte de foto's tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017, en liep langere tijd mee achter de schermen. Een voordeel volgens hem: "Ik was er niet meer bij als fotograaf waar ze continue rekening mee hielden." Daardoor kon hij dichtbij zijn onderwerp komen. "Ik kon overal bij zijn, ik ben nooit weggestuurd. Dat kan alleen als je dat in vertrouwen met elkaar doet."
Leonard Walpot over zijn nominatie
​Voor de serie foto's van Buma's politieke assistent Bart is Walpot genomineerd en daar is hij erg blij mee. "De nominatie is al een prijs op zich. Het is fantastisch om tussen fotografen te staan die ik zelf al lang volg en waar ik met veel bewondering naar kijk. De nominatie is een grote eer."
<p>De <strong>Zilveren Camera</strong> is een <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland">Nederlandse</a> <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotografie">fotografiewedstrijd</a>. De hieraan verbonden prijs wordt sinds 1949 toegekend aan de fotograaf die de beste <a href="https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Persfotografie&action=edit&redlink=1">persfoto</a> van het jaar heeft gemaakt. Het is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF), een sectie van de <a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Vereniging_van_Journalisten">Nederlandse Vereniging van Journalisten</a></p>
De prijsuitreiking van de Zilveren Camera is op 3 februari.

Lees ook: