Locatie nieuwe supermarkt Heinkenszand 'is een ramp'

Locatie nieuwe supermarkt Heinkenszand 'is een ramp'
Locatie nieuwe supermarkt Heinkenszand 'is een ramp' © OZ
De geplande locatie aan de Stenevate zou een onveilige situatie opleveren voor het verkeer
De geplande locatie aan de Stenevate zou een onveilige situatie opleveren voor het verkeer © Omroep Zeeland
"Dat er een tweede supermarkt komt, juichen we toe. Zonder twijfel", gaat Wisse verder. "Maar als je nadenkt met gezond verstand is het echt een hele foute locatie." Daarmee doelt hij vooral op de verkeerssituatie rond de geplande locatie van de nieuwe supermarkt. "Het is daar nu al druk en het loopt er af en toe al helemaal vast, en dat wordt alleen maar erger. Ik denk dat het vooral gevaarlijk wordt voor fietsers en voetgangers.
<p>Sinds 2012 is de gemeente Borsele bezig om een tweede supermarkt naar het dorp te halen. Er waren eerder plannen om met de Lidl in zee te gaan, maar in april vorig jaar werd duidelijk dat de supermarktketen en de gemeente er samen niet uit gingen komen. Wethouder Schenk zei het toen 'met tranen in zijn ogen' dat ze er niet uitkwamen. Maar in november vorig jaar lukte het uiteindelijk toch en meldde Schenk dat er toch een akkoord was gesloten met de supermarktketen en dat die gebouwd wordt naast de al bestaande Emté-supermarkt in het dorp. </p>
Wisse heeft een veel betere locatie op het oog voor de nog te bouwen supermarkt. "Aan de andere kant van de Dorpsstraat, de winkelstraat, op het industrieterrein aan de Zweke is plek zat en is alle infrastructuur ook al aanwezig."
Behalve dat die locatie volgens Wisse goedkoper is, kan de de supermarkt hier ook sneller gerealiseerd zijn. "Grofweg gezegd: als je vandaag 'ja' zegt tegen deze locatie dan kun je bijna voor de Pasen al boodschappen doen."

Reactie gemeente

Volgens de gemeente Borsele komen er geen verkeersproblemen, omdat de toegangsweg wordt aangepakt.