Scheldeprijs met ploegen Kittel, Sagan en Groenewegen dwars door Zeeland

Scheldeprijs met ploegen Kittel, Sagan en Groenewegen dwars door Zeeland
Scheldeprijs met ploegen Kittel, Sagan en Groenewegen dwars door Zeeland © Omroep Zeeland
Scheldeprijs met ploegen Kittel, Sagan en Groenewegen dwars door Zeeland
De ploegen van toprenners als Peter Sagan, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen zullen verschijnen op de Markt in Terneuzen waar de ploegenvoorstelling is. "Ik hoorde net de ploegen en de beoogde renners", zegt wethouder sport Jack Begijn van de gemeente Terneuzen. "Toen tolde het een beetje in mijn hoofd en dacht ik: Wauw! Dat we zoiets in Terneuzen gaan krijgen. Daar kun je alleen maar van dromen."

De elf World Tour-ploegen die gaan starten in de Scheldeprijs

Belangrijskte renner(s)Team Katusha-AlpecinMarcel KittelQuick-Step FloorsPhilippe Gilbert, Elia VivianiLotto SoudalAndré GreipelDimension DataMark Cavendish, Edvald Boasson HagenBORA-hansgrohePeter SaganFDJArnaud Démare, Ramon SinkeldamAstana Pro TeamAndrei Grivko, Magnus Cort NielsenTeam SunwebTom Dumoulin, Michael MatthewsEducation First-DrapacDaniel Mclay, Sep VanmarckeTeam LottoNL-JumboDylan Groenewegen, Antwan TolhoekTeam SkyChristopher Froome, Dylan van Baarle
Het parcours gaat in totaal 120 kilometer over Zeeuwse wegen. Na Terneuzen gaat het peloton via de Westerscheldetunnel naar Walcheren. Op dat eiland rijden de profrenners langs Middelburg en Veere richting de Bevelanden waar het peloton langs Goes, Wemeldinge en Yerseke rijdt. Daarna gaat de Scheldeprijs terug richting België waar het uiteindelijk zal finishen in Schoten.
Gedeputeerde van de provincie Zeeland Jo-Annes de Bat verwacht een aantal lastige struikelblokken in het parcours. "Allereerst de Westerscheldetunnel waar de renners flink zullen moeten trappen omhoog en omlaag. Op Walcheren zijn er veel smalle wegen en dijken." Maar de belangrijkste factor wordt de wind. "De Schelde is nooit ver uit de buurt en daar heeft de wind vaak vrij spel."

Lees ook: