Vier personen in Eede aangehouden voor drugshandel

Vier personen in Eede aangehouden voor drugshandel
Vier personen in Eede aangehouden voor drugshandel © Omroep Zeeland
De verdachten, een 25-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Rotterdam, lopen op vrijdag 19 januari tegen de lamp bij een algemene controle als ze met hun voertuig staande worden gehouden op de Molenweg in Sint Kruis. De bestuurster toont zenuwachtig rijgedrag en dat is voor de agenten aanleiding om de auto te controleren. De verdachten geven aan op weg te zijn naar een adres in Eede. Bij de agenten is bekend dat vanuit deze woning vermoedelijk drugs wordt verhandeld. Het duo mag doorrijden, maar de politie volgt het voertuig onopgemerkt.
Wanneer het duo de woning verlaat, worden ze opnieuw staande gehouden. In twee rugzakken treffen de agenten een grote hoeveelheid drugs (72 gram cocaïne, meer dan een kilo speed, 235 gram crack, 294 gram aan XTC-pillen en 2 liter GHB) aan.

Woning

Na gesprekken met het aangehouden duo blijken ze drugs te hebben geleverd op het bewuste adres in Eede. De politie doorzoeken een dag later de woning en vinden nog eens 961 gram speed, 1,6 gram crack, 17,1 gram opiaten en een flink bedrag geld. De 32-jarige bewoonster en een man (28) zonder vaste woon-en verblijfplaats worden aangehouden.