Zes maanden cel geëist tegen overlastpleger Noordgouwe

Zicht op Noordgouwe
Zicht op Noordgouwe © Nel Bouwhuis
Zo zou hij onder andere op mooie dagen als mensen buiten in de tuin zaten keihard muziek hebben aangezet met de ramen wijd open. Ook zou hij stankoverlast hebben veroorzaakt door het opbranden van pallets en behandeld hout. Andere pesterijen waren het onnodig gas geven met een kettingzaag, toeteren met zijn auto, vuurwerk afsteken, mensen ongewenst fotograferen en hinderlijk met lampen in hun richting schijnen.

Excessief overlast

Volgens de officier van justitie bezorgde de verdachte excessief overlast aan de woonomgeving. Zo erg zelfs dat de buren zich bedreigd en angstig voelden en ook aangetast in hun privacy. Ze hadden op aandringen van de gemeente Schouwen-Duiveland een mediator ingeschakeld.

Slaan met plank

De verdachte zou ook een buurman hebben geslagen met een plank van anderhalve meter lang en 10 centimeter dik. Dat geweld ontstond toen de buurman met hem wilde praten over de mediator om tot de oplossing van de pesterijen te komen. De verdachte dacht dat hij werd aangevallen en sloeg vervolgens met een stuk hout. De buurman eiste een schadevergoeding van 95.000 euro voor geleden materiële schade.
Een aantal omwonenden eiste een schadevergoeding voor geleden geestelijke schade, variërend van 750 tot 1500 euro. Dat werd tijdens de rechtszaak door de betrokkenen omgezet naar een symbolische 1 euro.

Psychisch ziek thuis

Volgens de advocaat van de verdachte, die er niet was omdat hij psychisch ziek thuis zit, waren de aantijging niet waar, en waren het juist de buren die zijn cliënt belaagden, pestten en aanvielen.

Uitspraak

De rechter doet over twee weken uitspraak.