Kapelle gaat inwoners ondervragen

© Omroep Zeeland
Deze week vallen bij ruim 2500 inwoners van boven de 18 jaar een uitnodiging in de bus om deel te nemen aan het onderzoek. De deelnemers zijn willekeurig geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie.
De gemeente hoopt waardevolle informatie te krijgen, zodat op basis van de resultaten prioriteit gegeven kan worden aan bepaalde onderwerpen die uit het onderzoek naar voren komen.

Bedrijvigheid

Naast inwoners krijgen ook alle ondernemers in de gemeente een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Zij krijgen een andere vragenlijst voorgeschoteld. Van de bedrijven wil de gemeente graag weten wat zij vinden van het contact met de gemeente, de heffingen, regeldruk en het ondernemersklimaat.
"Kapelle wil meer pro actief handelen richting de ondernemers en de relatie versterken", licht wethouder Evert Damen het doel van het onderzoek samen. In samenwerking met de ondernemers wil de wethouder werken aan een economisch beleidsplan voor de gemeente.

Resultaten

Beide vragenlijsten kunnen tot 23 februari worden ingevuld. Inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, mogen ook meedoen aan het online onderzoek. De vragenlijst voor inwoners is hier te vinden.
In april maakt de gemeente de onderzoeksresultaten bekend.