Hoek zet zegereeks voort tegen Zwaluwen

Hoek zet zegereeks voort tegen Zwaluwen
Hoek zet zegereeks voort tegen Zwaluwen © Orange Pictures
Samenvatting Hoek - Zwaluwen
Na twee overwinningen op rij tegen respectievelijk AFC en RVVH kwam Hoek opnieuw goed uit de startblokken in de wedstrijd tegen Zwaluwen. De wedstrijd was bijna een kwartier onderweg toen spits Daniel Akindayini de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. De nieuwe spits van Hoek profiteerde van een fout van Zwaluwen-keeper Van Tienen. Akindayini scoorde in zijn eerste drie duels voor Hoek drie goals.
Hoek speelde goed in het eerste half uur, maar kon niet lang van de voorsprong genieten. Na 26 minuten maakte Jerry Scholman de gelijkmaker voor Zwaluwen. Daarna kreeg Hoek nog kansen via Wilson en Verwilligen. Met een stand van 1-1 op het scorebord gingen beide ploegen de kleedkamers in voor de rust.
Vanwege de hevige regenval speelde Hoek in de tweede helft verder in de gele uitshirts. Het tweede bedrijf verliep een stuk moeizamer. Pas een kwartier voor tijd kwam Hoek dankzij een rake kopbal van Thomas van Renterghem op voorsprong. In de resterende speeltijd raakte Akindayini nog de paal. Hoek kon de voorsprong vasthouden, waardoor de ploeg van trainer Jannes Tant voor de derde keer op rij won.
'We moeten ons richten op de plaatsen twee tot en met vier"

Niek van Sprundel

Goed nieuws voor Hoek-aanvaller Niek van Sprundel, die kampt met chronische liesklachten. Van Sprundel maakte vanmiddag zijn rentree in het tweede elftal van Hoek en scoorde direct. Van Sprundel heeft specialist Jan Kleinpenning uit Almelo bezocht om van zijn klachten af te komen. De aanvaller uit Aardenburg trainde afgelopen week al mee en speelde vanmiddag een uur mee tegen ASWH 2.

Scoreverloop

1-0 Akindayini (13)
1-1 Scholman (26)
2-1 Van Renterghem (75)

Opstelling Hoek

De Jonghe, Wilson, Van Den Bergh, Verbrugge, Chergui, Vandepitte, Verwilligen, Impens, Leroy (Ceesay/86), Van Renterghem (Vitukynas/90), Akindayini