Werknemers Ovet krijgen hun zin, acties van de baan

Overslagbedrijf Ovet
Overslagbedrijf Ovet © Omroep Zeeland
Werknemers wezen eerder een cao-eindbod van Ovet af en dreigden met acties. Gisteren liep daarvoor een ultimatum af. Het overslagbedrijf in de havens van Vlissingen en Terneuzen zou steeds meer flexibiliteit van werknemers verwachten zonder daar iets tegenover te stellen. Ovet heeft zo'n negentig werknemers die straks onder die cao vallen.

Volgens de eisen

"We hebben precies gekregen wat we hebben geëist", vertelt FNV-bestuurder Cees Bos. Hij voerde vanochtend het gesprek met Ovet.
<p>Het nieuwe cao bevat onder andere:</p><p>- Een loonsverhoging van elf procent, verspreid van begin 2017 tot eind 2020.<br>- Compensatie van de werkgever op de versobering van de werkloosheidswet.<br>- Een bijdrage aan de zorgkostenverzekering. De bijdrage bedraagt in 1,5 procent van de totale loonsom en wordt gelijkwaardig verdeeld over alle werknemers. <br>- Een opleidingsfonds voor werknemers om kansen buiten het bedrijf te bieden, waarin jaarlijks 600 euro per werknemer gestort wordt.</p>

Beste cao in twintig jaar

De leden van de vakbond moeten nog akkoord gaan tijdens een ledenvergadering op 15 februari, maar Bos verwacht dat dat wel goedkomt: "Ik neem aan dat onze leden zeer tevreden zijn. Dit is het beste cao in twintig jaar tijd."