Nieuwe spits van Hoek leerde de kunstjes van Harry Kane

Nieuwe spits van Hoek leerde de kunstjes van Harry Kane
Nieuwe spits van Hoek leerde de kunstjes van Harry Kane © Orange Pictures
Nieuwe spits van Hoek leerde de kunstjes van Harry Kane
Akindayini scoorde in zijn eerste drie wedstrijden drie keer een goal voor Hoek, en al die wedstrijden werden ook gewonnen. Dat kan je een aardige start noemen, Akindayini voelt zich dan ook meteen op zijn plaats bij de hoofdklasser. "De club heeft een mooie historie en ik ben blij dat ik hier nu ben."
Toch had hij nooit eerder van de club Hoek gehoord, maar dat is ook niet zo gek. Akindayini zat in de jeugdopleidingen van Tottenham Hotspur en Brighton Hove & Albion. In 2017 was hij actief voor het Noorse FK Gjovik-Lyn. "Ik ben een spits die van doelpunten houdt, maar dat zegt elke spits. Daarnaast is mijn fysiek ook een kracht."

Harry Kane

In de jeugd van Tottenham Hotspur trainde Akindayini met topspelers als de Engelse spits Harry Kane en de Deense middenvelder Christian Eriksen. Van hen heeft hij veel opgestoken. "De dingen die zij doen op trainingen en wedstrijden dat probeer ik ook. Naar hen kijken was een goede leerschool voor mij."

Contract

Akindayini en Hoek zijn een voorlopige verbintenis aangegaan voor een half jaar. Beide weten nog niet of ze dat ook gaan verlengen. "Ik ben een profvoetballer en mijn ambitie is om het hoogste niveau van een land te spelen", zegt Akindayini. Hoek geeft aan dat ze nu bezig zijn met de selectie voor komend seizoen en dat ze ook in gesprek zullen gaan met de Engelsman.