Coalitie Veere rond; SGP/ChristenUnie, DTV en VVD

SGP/ChristenUnie, DTV en VVD vormen het nieuwe college van de gemeente Veere. Vandaag is door de drie partijen het coalitieakkoord ondertekend.

Het gemeentehuis van de gemeente Veere in Domburg (foto: Wikipedia Commons - Steven Lek)

De drie partijen laten weten in 'een kort tijdsbestek en met respect voor elkaars standpunten' tot deze samenwerking te zijn gekomen. De coalitieonderhandelingen in Veere verliepen, tot vandaag, vrij moeizaam. Gesprekken door de ChristenUnie/SGP met PvdA/GroenLinks en CDA werden afgebroken en eerder zag de partij een samenwerking met DTV niet zitten.

Arie Schot van de SGP over coalitieakkoord Veere

Tijdens de raadsvergadering van 14 juni worden de drie nieuwe wethouders van Veere officieel benoemd. Op die avond wordt ook het coalitieprogramma 'Verder bouwen aan een gezond Veere' gepresenteerd.

Wethouders in Veere

Naam Partij
Arie Schot SGP/ChristenUnie
Marcel Steketee DTV
Bert van Halderen VVD

De gemeente Veere zat sinds 1 juni zelfs wettelijk zonder college door het opstappen van twee van de drie wethouders. Wethouder René Molenaar had per 1 juni zijn ontslag ingediend vanwege een nieuwe baan. Eerder vertrok Jaap Melse al. Hij legde zijn functie neer naar aanleiding van de uitkomst van een onderzoek naar zijn integriteit.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Veere Zeeland Kiest collegevorming
Deel dit artikel:

Reageren