GOES blijft in race voor Derde Divisie na sterke tweede helft

GOES blijft in race voor Derde Divisie na sterke tweede helft © René van der Vliet
Samenvatting GOES - Be Quick 1887

Moeizame eerste helft

GOES begon sterk aan het duel met Be Quick. Al na amper twee minuten op de klok was het spits Daniël Wissel die de eerste kans voor zijn ploeg creëerde, maar zijn schot ging net naast. Vlak daarna moest Be Quick-doelman Robert Smit opnieuw redding brengen op een gevaarlijk schot van diezelfde Wissel. Ook Erwin Franse probeerde de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot vloog naast het doel. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor GOES, maar opeens lag de bal achter Brian Meulmeester. Jop Dekker werkte per ongeluk een voorzet achter zijn eigen doelman. Dat was het startsein voor Be Quick om het gaspedaal verder in te drukken. Even later wist Robert Talens de bal achter Meulmeester te koppen. GOES ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar verder dan een matige vrije trap van Ruben Hollemans en een stift van Erwin Franse kwam het niet. Zo gingen de ploegen rusten met een 0-2 voorsprong voor Be Quick.

Aansluitingstreffer

Vlak na de pauze sloeg GOES terug. Erwin Franse ontfutselde de bal van Robert Smit en wist de 1-2 op het scorebord te zetten. De spelers van Be Quick protesteerden nog wel bij de scheidsrechter, maar die keurde het doelpunt goed. GOES ging in het vervolg van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar dat leverde niet gelijk resultaat op. Yannick van de Woestijne kreeg een grote kans, maar zag zijn poging stranden nadat de bal via een verdediger werd weggewerkt. Een paar minuten later was het Erwin Franse die dichtbij was, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal.

Penalty

GOES probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren en dat lukte nadat de scheidsrechter een strafschop gaf aan de Bevelandse ploeg wegens het neerhalen van Erwin Franse. Het buitenkansje werd benut door Sherief Tawfik die zo de 2-2 op het scorebord wist te zetten. In de laatste tien minuten was het voornamelijk GOES dat nog op zoek was naar een doelpunt. Daniël Wissel kreeg vlak voor het einde nog een ultieme mogelijkheid, maar zag zijn schot worden gekeerd door Robert Smit. Diep in de blessuretijd kwam de ploeg van Veenstra nog goed weg nadat Jorin Keekstra oog in oog met GOES-doelman Meulmeester faalde.
Door het gelijkspel ligt de strijd voor een plek in de Derde Divisie nog open. Komende zondag is de return in Haren.

0-1 Dekker (22/ed)
0-2 Talens (31)
1-2 Franse (49)
2-2 Tawfik (80/pen)