Rit naar Noordkaap haalt 3000 euro op voor reddingshonden

Tijdens een van de etappes van Expeditie Noordkaap zien de mannen het Noorderlicht.
Tijdens een van de etappes van Expeditie Noordkaap zien de mannen het Noorderlicht. © Jesse Meliefste
Janssen en Meliefste deden mee aan 'Expeditie Noordkaap', een achtdaagse autotoertocht die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. Dit jaar deden er twintig teams mee aan het evenement.

8.000 kilometer

De tocht begon in Lichtenvoorde (Gelderland) en eindigde op de Noordkaap, dat is zo'n 8.000 kilometer. Onderweg waren er ook allerlei activiteiten, zoals een tocht met sneeuwscooters en een rit met sledehonden.
Jesse Meliefste (rechts) en Pieter Janssen (links) konden een cheque van 3000 euro overhandigen aan Reddingsorganisatie Zeeland.
Jesse Meliefste (rechts) en Pieter Janssen (links) konden een cheque van 3000 euro overhandigen aan Reddingsorganisatie Zeeland. © Jesse Meliefste
Team Luctor et Emergo eindigde op plek negen in het eindklassement. Het was de mannen vooral om het avontuur te doen en om geld op te halen voor hun goede doel: Reddingsorganisatie Zeeland. "We zitten zelf altijd op het water, dus we steunen het van harte", verklaarde Pieter Janssen.

Reddingsboot vaarklaar maken

De Reddingsorganisatie Zeeland is blij met het bedrag. Ze gebruiken het geld om een aangekochte reddingsboot vaarklaar te maken. De boot heeft onder andere nog een buitenboordmotor nodig.

Lees ook: