Krap bij kas en toch trouwen? Haal een gratis trouwjurk op maat

Krap bij kas en toch trouwen? Haal een gratis trouwjurk op maat
Krap bij kas en toch trouwen? Haal een gratis trouwjurk op maat © Omroep Zeeland
Gratis trouwjurk op maat
De dertig trouwjurken die voorheen nog bij de Kledingbank hingen, hangen nu bij de Kledingbibliotheek. "Bij de Kledingbank ontbreekt de expertise om de trouwjurk op maat aan te passen en Michèle kan dat wel", vertelt Marisca van der Rande van de Kledingbank Zeeland. "Vandaar dat we deze samenwerking zijn aangegaan."

Ook mannen zijn welkom

Michèle Piet van de Kledingbibliotheek Middelburg is al bezig met de eerste jurk. "Dit bruidspaar gaat trouwen in mei en het lijfje van de jurk moet smaller gemaakt worden. De aanpassing maak ik aan de binnenkant van de jurk waardoor je er niks van zult zien", legt Piet uit terwijl ze achter haar naaimachine zit. Bruidegoms zijn ook welkom om een pak uit te zoeken, ook die worden door Piet op maat gemaakt.
Michèle Piet is bezig met de eerste jurk van het samenwerkingsproject met de Kledingbank
Michèle Piet is bezig met de eerste jurk van het samenwerkingsproject met de Kledingbank © Omroep Zeeland
Dankzij deze samenwerking kunnen bruiden die krap bij kas zitten alsnog hun sprookjesjurk uitzoeken. Voor Piet snijdt het mes aan twee kanten: "Op de bruiloft zijn vast ook familieleden die gekleed moeten worden en die komen misschien bij mij lenen, of hun kleding bij mij laten maken. Zo hoop ik dat ik er ander werk uit genereer", aldus Piet.