Zeeland wordt wakker: ziekenhuisgesjoemel, hoteltoren bij Goes en bespanner tennisrackets

Zeeland wordt wakker: ziekenhuisgesjoemel, hoteltoren bij Goes en bespanner tennisrackets
Zeeland wordt wakker: ziekenhuisgesjoemel, hoteltoren bij Goes en bespanner tennisrackets © oz
Het ADRZ-ziekenhuis in Vlissingen
Het ADRZ-ziekenhuis in Vlissingen © Jan Daniëls / Omroep Zeeland Flickr

Gesjoemel

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag tegen oud-directeur Rob Zomer van het Ziekenhuis Walcheren een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. De ziekenhuisdirecteur zou gesjoemeld hebben met de wachtgeldregeling die hij van het ADRZ kreeg.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Komst energiebedrijf naar Vlissingen

De komst van de onderhoudsbasis van het Deense energiebedrijf Ørsted naar Vlissingen is iets dichterbij gekomen. In de gemeenteraadsvergadering van gisteravond werd een zogenoemde verklaring van geen bezwaar behandeld.

Lees ook:

Van der Valk in Goes
Van der Valk in Goes © Omroep Zeeland

Van der Valk

Van der Valk gaat een nieuw hotel aan de Deltaweg bij Goes neerzetten. Dat meldt de PZC. Het gaat om een hoteltoren van elf tot vijftien etages met 140 hotelkamers.

Lees ook:

Dimitri Kaijser uit Vlissingen bespant voor het tweede jaar tennisrackets bij het ABN Amro toernooi in Rotterdam
Dimitri Kaijser uit Vlissingen bespant voor het tweede jaar tennisrackets bij het ABN Amro toernooi in Rotterdam © Omroep Zeeland

Bespanner

Kilometers aan snaren gaan er deze week door zijn vingers. Dimitri Kaijser uit Vlissingen is één van de professionele bespanners van tennisrackets die deze week actief zijn bij het ABN Amro toernooi in Rotterdam

Lees ook:

Boulevard bij Vlissingen
Boulevard bij Vlissingen © Hanneke JL

Weer

Na een frisse start van de dag loopt de temperatuur vandaag aardig op. De zon begint ook aan kracht te winnen in deze tijd van het jaar en het is de hele dag flink zonnig. Het wordt maximaal 8 of 9 graden. Daarbij waait er een zwakke tot hooguit matige zuidwestelijke wind.