Gevangenisstraf geëist tegen Vlissingse ziekenhuisdirecteur

© Jan Daniëls / Omroep Zeeland Flickr
Via een ingewikkelde constructie met diverse binnen- en buitenlandse holdings en een trust in een ver belastingparadijs probeerde Zomer zijn inkomsten van zijn nieuwe baan te verhullen om niet gekort te worden op de wachtgeldregeling van het ADRZ.
De constructies werden Zomer aangeboden door een 43-jarige financiële dienstverlener. Tegen deze man - en hoofdverdachte - werd een gevangenisstraf van drie en een half jaar geëist.
<p>Het Ziekenhuis Walcheren en het ziekenhuis in Goes gingen na de fusie samen verder als Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Na deze fusie gingen Zomer en het ADRZ uit elkaar. Met hem werd een wachtgeldregeling afgesproken waarbij zijn inkomen tot 2014 zou worden aangevuld tot zijn inkomen als directeur van het ziekenhuis. </p><p>Dat bedroeg indertijd 240.000 euro inclusief pensioenpremies. Voorwaarde was wel dat Zomer actief op zoek zou gaan naar werk en zijn inkomsten inzichtelijk zou maken. </p>

Verbazing over gedrag

De officier zei vandaag op zitting dat hij zich zeer verbaasde over het gedrag van "de gerenommeerd directeur werkzaam in de Zorg, die door middel van een schijn- en verhullingsconstructie zijn inkomsten uit het zicht houdt, om zich niet te laten korten op zijn wachtgeldregeling die werd betaald uit zorggelden."

Lees ook: