Celstraffen voor gewelddadige diefstal in Nollebos

Twee mannen moeten 24 en 10 maanden de cel in wegens een gewelddadige diefstal in Vlissingen. De twee, van 18 en 20 jaar oud, stalen in februari met geweld spullen van een jonge man in Vlissingen. Verder namen ze hem onder bedreiging in zijn eigen auto mee naar het Nollebos, waar het slachtoffer wist te ontsnappen.

Politie doet sporenonderzoek (archief) (foto: HV Zeeland)

Het slachtoffer reed in februari in de Sterkenburg in Vlissingen, toen hij midden in een ruzie terecht kwam. Binnen de kortste keren stonden de mannen om zijn auto, waarna hij klappen kreeg. Ook werd er geld uit zijn portemonnee gestolen.

Niet veel later dwongen de daders hem naar het Nollebos te rijden, waarbij hij bedreigd werd met een echt lijkend wapen. De jonge man zegt dat hij op gegeven moment kon ontsnappen en de politie wist te bellen. Later bleek op de huisartsenpost dat hij letsel had.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 30 maanden cel voor de één en 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, voor de andere verdachte. Met het noemen van 'carjacking' zette de officier hoog in. Carjacking wordt veel zwaarder bestraft dan straatroof.

De rechter veroordeelde de mannen uiteindelijk voor diefstal met grof geweld en legde straffen op van 24 maanden onvoorwaardelijk, en 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De rechter hield er bij haar uitspraak rekening mee dat beide mannen al een flink strafblad hebben.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen rechtbank mishandeling
Deel dit artikel:

Reageren