Busmaatschappij Connexxion past dienstregeling opnieuw aan

Openbaar vervoer
Openbaar vervoer © Omroep Zeeland
Connexxion laat in een reactie weten dat met de nieuwe dienstregeling de aansluiting op andere lijnen beter wordt en de structurele drukte in de bussen afneemt. Ook wordt met de wijziging het Middelburgse Arnestein en het Sloegebied in Vlissingen-Oost beter bereikbaar. Een deel van de wijzigingen is vorige maand al ingevoerd en een deel gaat donderdag in. In de tabel hieronder is een overzicht van de wijzigingen te zien.

Wijzigingen per 22 februari

Buslijn Wijzigingen628

Vertrektijd van rit 7 vanaf Zierikzee busstation is 3 min later, zodat er op Zierikzee Sas een aansluiting ontstaat op lijn 133 uit Bruinisse. Hierdoor wordt de drukte tussen lijn 132 en lijn 628 verdeeld. Op dit moment is vooral lijn 132 (rit 22) zeer druk, vanwege de vele overstappers op Zierikzee Sas581 Rijdt voortaan door naar de Scheldepoort in het Sloegebied. Ook komt er een extra rit in de ochtend vanaf het busstation Middelburg naar de Diodeweg op Arnestein. De laatste rit s middags vertrekt 10 minuten eerder vanaf het station. Zo wordt de buurtbus aantrekkelijker.

Wijzigingen doorgevoerd op 21 januari

BuslijnWijzigingen1 Rit 2 rijdt weer via Schoondijke en rit 1 via Waterlandkerkje. Hiermee is de reismogelijkheid Schoondijke-Brugge op dat tijdstip hersteld.  

628  Rit 20 vertrekt 4 minuten later waardoor er een aansluiting ontstaat op de binnenkomende treinen op station Goes. Er worden rond dit tijdstip meer bussen ingezet om de drukte op te vangen. De route van lijn 628 is ingekort tot het busstation en rijdt niet meer naar Poortambacht. Hierdoor moeten enkele reizigers overstappen op 132 rit 73 (of direct in 132 stappen).  

595 Rit 4 rijdt niet meer via s-Gravenpolder, maar rijdt wel door naar het station. Hierdoor vervalt de hinderlijke overstap voor reizigers die ten zuiden van s Gravenpolder. Reizigers uit s Gravenpolder kunnen met lijn 225 reizen. Tevens zal in de middag rit 13 weer vanaf het station vertrekken.  

643 Rit 8 en 10 vertrekken + 3 minuten later uit St. Philipsland. Hiermee wordt de aansluiting op lijn 102 uit Oude-Tonge hersteld en is de reis Middelharnis-St. Annaland weer mogelijk.  

628Rit 4 en 8 starten bij Zierikzee busstation in plaats van op de Grevelingenstraat.

660Rit 14 vertrekt -5 min vroeger en sluit aan in Terneuzen aan op de lijnen 1,6 en 20.  

629Rit 5 rijdt via Zierikzee Sas en rijdt via het station in Goes. Hierdoor wordt de zeer drukke rit op 20 op lijn 132 ontlast.