Sporters van het jaar zijn Marco Minnaard en Nancy van de Ven

Sporters van het jaar zijn Marco Minnaard en Nancy van de Ven
Sporters van het jaar zijn Marco Minnaard en Nancy van de Ven © Omroep Zeeland
Minnaard, Van de Ven en Oemoemenoe winnaars bij Sportgala

Sportman van het jaar

Minnaard ontbrak in Theater De Mythe in Goes, omdat hij op trainingskamp is in Italië. Zijn schoonmoeder nam de prijs in ontvangst. In een videoboodschap liet Minnaard wel weten dat hij trots is en nooit had gedacht dat hij nog eens voor deze prijs in aanmerking zou komen. De wielrenner van Wanty-Groupe Gobert kreeg zijn prijs vooral vanwege zijn goede prestaties in de Ronde van Frankrijk. Minnaard reed in 2017 voor het eerste de Tour de France en werd 40e in het algemeen klassement.
Minnaard na afloop van de tweede Touretappe
Minnaard na afloop van de tweede Touretappe © Omroep Zeeland

Sportvrouw van het jaar

Nancy van de Ven mag zich net als de afgelopen drie jaar sportvrouw van het jaar noemen. De Vlissingse motocrosser verloor pas op de allerlaatste dag van het wereldkampioenschap de wereldtitel en werd uiteindelijk vierde. Daarnaast werd ze Europees kampioen motocross. Van de Ven had niet verwacht dat ze de prijs zou winnen, maar was er niet minder blij mee.
Nancy van de Ven werd opnieuw Zeeuws Sportvrouw van het Jaar

Sportploeg van het jaar

De rugbyers van Oemoemenoe zijn net als vorig jaar de beste sportploeg van Zeeland. De Middelburgers haalden voor de tweede keer op rij de kampioenspoule en laten zien zich steeds meer te ontwikkelen als club. De winnaars lieten op het podium hun strijdkreet horen en aanvoerder Joey Luitwieler deed een oproep. Met meer sponsoring vanuit Zeeland denkt Oemoemenoe nog een stap te kunnen maken.
Aanvoerder Joey Luitwieler is trots op Oemoemenoe, dat op het podium een strijdkreet laat horen

Sporttalent van het jaar

Voetballer Rick van Drongelen kroont zich dit jaar tot Zeeuws sporttalent van het jaar. De 19-jarige verdediger uit Axel maakte in 2017 een transfer van Sparta Rotterdam naar het Duitse Hamburger SV voor ongeveer drie miljoen euro. Van Drongelen was zelf niet aanwezig in Goes. Zijn vader nam de prijs in ontvangst.
Rick van Drongelen in shirt HSV
Rick van Drongelen in shirt HSV © Orange Pictures

Aangepast sporter van het jaar lichamelijk

Roeier Corné de Koning is de aangepast sporter van het jaar met een lichamelijke beperking. De Koning werd Europees kampioen en wereldkampioen outdoor. Daarnaast schreef hij twee wereldrecords op zijn naam. Ook De Koning was niet aanwezig in De Mythe. Hij is op trainingskamp in Sevilla en reageerde via de telefoon op zijn tweede sportprijs achter elkaar. "Het is een mooie prijs, die laat zien dat ik goed bezig ben." De Koning wil in 2018 opnieuw voor de wereldtitel gaan.
Corné de Koning is de aangepast sporter van het jaar lichamelijk
Corné de Koning is de aangepast sporter van het jaar lichamelijk © www.teamnl.org

Aangepast sporter van het jaar verstandelijk

Joannathan Duinkerke mag de titel aangepast sporter van het jaar met een verstandelijke beperking voor een jaar dragen. De wielrenner uit Goes wint de prijs alweer voor de zesde keer. In 2017 werd hij Nederlands kampioen en pakte een bronzen medaille bij het wereldkampioenschap op de weg.
Joannathan Duinkerke wordt aangepast sporter van het jaar verstandelijk
Joannathan Duinkerke wordt aangepast sporter van het jaar verstandelijk © Joannathan Duinkerke

Jury

De sportprijzen werden uitgereikt door SportZeeland en de winnaars zijn gekozen door de jury die bestaat uit: Rudy Boogert (PZC), Anjolie Engels (atlete), Mark Aalders (rolstoelbasketballer), Peter Boon (tafeltenniscoach), Cor Moerman (judotrainer/CIOS), Patrick Vader (SportZeeland) en Yorben Weststrate (Omroep Zeeland).