PZC lanceert online Kieswijzer voor Zeeuwse gemeenten

PZC lanceert online Kieswijzer voor Zeeuwse gemeenten
PZC lanceert online Kieswijzer voor Zeeuwse gemeenten © Omroep Zeeland
Kieswijzer van PZC
Kieswijzer van PZC © AD/PZC
<p>Een stem- of kieswijzer kan voor veel kiezers de doorslag geven op welke partij ze gaan stemmen op 21 maart. Naast het initiatief van de regionale kranten en het AD zijn er bijvoorbeeld ook de StemWijzer en het Kieskompas. In deze kieswijzers zijn tot nu toe alleen Middelburg (StemWijzer) en Veere (Kieskompas) terug te vinden. </p>
De Kieswijzer, is door de PZC, samen met het AD en de andere regionale titels van de Persgroep gemaakt. Voor de juiste stellingen per gemeente hebben de kranten de hulp ingeroepen van lezers, politieke partijen en de eigen verslaggevers.

Vrijwel alle partijen

Volgens de PZC hebben vrijwel alle partijen in Zeeland de stellingen zelf beoordeeld; en hun argumenten bij de stellingen doorgeven. Alleen TOP/Gemeentebelangen in Terneuzen wilde niet meewerken.
De krant heeft besloten om daarom zelf de Kieswijzer voor de Terneuzense partij in te vullen, op basis van eerder ingenomen standpunten: "Wij vinden het niet acceptabel dat de lezer zich niet op de hoogte zou kunnen stellen van de standpunten van de grootste partij in de grootste gemeente van Zeeland."