Zeeland wordt wakker: overval tankstation, American Football met mariniers en actie tegen sloop

Zeeland wordt wakker: overval tankstation, American Football met mariniers en actie tegen sloop
Zeeland wordt wakker: overval tankstation, American Football met mariniers en actie tegen sloop © Omroep Zeeland
Poging tot overval op benzinestation
Poging tot overval op benzinestation © HV Zeeland

Poging tot overval tankstation

De politie is op zoek naar de man die een poging deed om een tankstation aan de Rooseveltlaan in Vlissingen te overvallen. Dat gebeurde gisteravond om 19.50 uur.

Lees ook:

De helm van de Vlissingen Sharks
De helm van de Vlissingen Sharks © Omroep Zeeland

American Football in Vlissingen wacht op mariniers

"We hebben al contacten gehad met de Koninklijke Marine", zegt trainer Robert Sneek. "En we hebben met de naam en de kleur van onze club ook ingespeeld op het aantrekken van de mariniers." Sinds deze maand kent Zeeland weer een American Football-club. De Vlissingen Sharks bestaat nu uit een man of 25, maar de club hoopt de komende jaren te groeien. Mede door de komst van de honderden mariniers naar de provincie.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Sloop Witte Wijk

Bewoners van de huurwoningen in de Witte Wijk in Sas van Gent richten een actiecomité op tegen het plan om ruim 50 woningen te slopen. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wil ze vervangen door 35 levensloopbestendige en energiezuinige huizen.

Lees ook:

Zicht op het stadje Veere
Zicht op het stadje Veere © Adrie Gideonse

Weer

Het wordt de koudste week van de winter! Vanochtend is het overwegend zonnig, vanmiddag zien we ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Opnieuw waait er de ijskoude noordoostenwind 3 tot 5 Beaufort die het voor het gevoel veel kouder maakt. Vanmiddag wordt het tijdelijk 0 tot 2 graden. Vanavond vriest het weer.