Ouderen al dagen in de kou door kapotte verwarming

Ouderen al dagen in de kou door kapotte verwarming
Ouderen al dagen in de kou door kapotte verwarming © Omroep Zeeland
Ouderen in de kou
Donderdag gebeurde het: een storing in het verwarmingssysteem van de bewoners van het woonzorgcomplex. Er was geen verwarming meer en ook geen warm stromend water. Bewoners, zoals Tiny van der Weide (76), konden niets anders doen dan met een deken op de bank te gaan zitten. "Het werd niet warmer dan 18 graden in mijn woonkamer," zegt ze.

Een borreltje

De bewoners werden donderdagmiddag bij elkaar gevraagd in de gemeenschappelijke woonkamer door de verzorgers van Zorgstroom. "Daar stonden meer kacheltjes en het werd heel gezellig daar. En toen kregen we nog een borreltje en werden we uiteindelijk heel warm," vertelt Van der Weide met een lach.

Opnieuw storing

Zorgstroom die de bewoners van zorg voorziet belde meteen met degene die de storing zou kunnen en moeten verhelpen, ZON Energie uit Spanbroek. Die dacht eerst het probleem in de woningen te kunnen oplossen, maar dat was niet zo. Het bedrijf heeft vervolgens de storing opgelost, maar vanmorgen vroeg was de storing er weer. ZON Energie weet niet waardoor de storing veroorzaakt wordt.

Elektrische kachel

Alle bewoners van Hof Klarenbeek hebben een elektrische kachel gekregen om er toch een beetje aangenaam bij te kunnen zitten. Inmiddels lijkt de storing verholpen.