Voetbalclubs Domburg en Oostkapelle willen fusieproces starten

© Omroep Zeeland
Op 15 maart mogen de leden van beide verenigingen zich in een extra vergadering uitspreken over de plannen bij Oostkapelle en Domburg. Als de leden akkoord zijn, zal worden begonnen met een fusieproces. De eerste stap zal zijn om de samenwerking met ingang van volgend seizoen uit te breiden naar meer jeugdteams. "Een volgende fase kan een volledige fusie zijn", zo laten de clubs weten in een persverklaring.
In het fusieproces wordt ook Sportvereniging DOK uit Oostkapelle betrokken. Deze vereniging biedt sporten aan als badminton, gymnastiek, judo en jiu-jitsu. De leden van DOK hebben al in november 2016 toestemming verleend om de mogelijkheden tot een fusie te onderzoeken.
Als Domburg, Oostkapelle en DOK fuseren ontstaat één grote omni-vereniging.
<p>Oostkapelle kent al enkele jaren Sportdorp Oostkapelle waarbij zoveel mogelijk mensen uit Oostkapelle en omgeving aangezet worden om te gaan sporten. Inwoners zijn tevreden over de mogelijkheden die Sportdorp Oostkapelle biedt, blijkt uit onderzoek.</p><p> De stuurgroep van het Sportdorp acht het wenselijk om een fusie te bewerkstelligen tussen de verschillende sportverenigingen. Daardoor ontstaat een omni-vereniging waar diverse sporten beoefend kunnen worden. Door de krachten te bundelen kan er efficiënter gewerkt worden en is het eenvoudiger om kader te werven. </p>