Nieuwenhuis naar NK-finale ZZ-zwaar

Jeanine Nieuwenhuis naar NK-finale ZZ-zwaar
Jeanine Nieuwenhuis naar NK-finale ZZ-zwaar © Omroep Zeeland
Nieuwenhuis behaalde met haar paard Genua TC een percentage van 70 rond. Op de tweede plek eindigde Jennifer Sekreve uit Elspeet en derde werd Jonna Schelstraete-Van den Ham uit Gemonde. De Kür op Muziek, de tweede en laatste proef, staat gepland voor vanavond.
Thamar Zweistra (Schore), Marijke van Giessen (Schore) en Merel van Wallenburg (Ritthem) reden ook mee in de eerste proef, maar haalden de top-acht niet en rijden daarom niet mee in de finale vanavond.

Nederlands kampioenschap dressuur

Uitslag 1e proef ZZ-zwaar1. Jeanine Nieuwenhuis (Genua TC)Serooskerke (W)70.002. Jennifer Sekreve (Gamante d)Elspeet69.053. Jonna Schelstraete-Van den Ham (Grand-charmeur)Gemonde69.009. Thamar Zweistra (Hexagon's Filamanda)Schore67.3312. Marijke van Giessen (Hexagon's Furious)Schore65.0015. Merel van Wallenburg (Zip)Ritthem61.71
Jasmien de Koeyer plaatst zich voor NK-finale Lichte Tour
Jasmien de Koeyer plaatst zich voor NK-finale Lichte Tour © Facebook Jasmien de Koeyer

Lichte Tour

In de klasse Lichte Tour plaatsen zich twee Zeeuwen voor de NK-finale. Thamar Zweistra uit Schore werd namelijk vijfde in de eerste proef en Jasmien de Koeyer eindigde een plekje lager. De eerste proef werd gewonnen door Adelinde Cornelissen. De finale van het Nederlands kampioenschap Lichte Tour wordt morgen afgesloten met een Kür op Muziek.

Nederlands kampioenschap dressuur

Uitslag 1e proef Lichte Tour1. Adelinde Cornelissen (Fleau de Baian)Nijkerk73.142. Diederik van Silfhout (Scenario 2)Lunteren72.603. Mara de Vries (Farzana G)Poederoijen72.165. Thamar Zweistra (Erina)Schore71.186. Jasmien de Koeyer (Esperanza)Sint Jansteen71.03