Zeeland wordt wakker: sportgala, landbouwminister en buurtbemiddelaars

Zeeland wordt wakker: sportgala, landbouwminister en buurtbemiddelaars
Zeeland wordt wakker: sportgala, landbouwminister en buurtbemiddelaars © OZ
Marco Minnaard is Zeeuws sportman van het jaar
Marco Minnaard is Zeeuws sportman van het jaar © Omroep Zeeland
De belangrijkste sportprijzen van Zeeland gaan naar wielrenner Marco Minnaard uit Wemeldinge en motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen. Voor Minnaard is het de eerste keer dat hij sportman van het jaar wordt. Van de Ven mag zich voor de vierde keer op rij sportvrouw van het jaar noemen.

Lees ook:

Minister Carola Schouten aan het diner in Scharendijke
Minister Carola Schouten aan het diner in Scharendijke © Omroep Zeeland

Ministersbezoek

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is gisteravond begonnen aan een tweedaagse reis door Zeeland. Ze werd in Scharendijke hartelijk ontvangen door haar partijgenoten van de ChristenUnie met een stuk Zeeuws varkensvlees. Na het eten werd er gedebatteerd over de toekomst van Zeeland en dan met name van Schouwen-Duiveland.

Lees ook:

buurtbemiddelaar gezocht
buurtbemiddelaar gezocht © Pixabay

Buurtbemiddelaars gezocht

In negen van de dertien Zeeuwse gemeenten worden buurtbemiddelaars gebruikt om ruziënde buren weer tot elkaar te brengen. Borsele, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal beginnen er nog dit jaar mee. In totaal worden er in onze provincie nog twintig nieuwe buurtbemiddelaars gezocht.

Lees ook:

bordje 'open' op winkel in Goes
bordje 'open' op winkel in Goes © Omroep Zeeland

Koopzondagen Goes

De koopzondagen worden een belangrijk verkiezingsonderwerp in Goes. De Ondernemers Organisatie Goes (OOG) wil het aantal koopzondagen uitbreiden van acht, zoals voor dit jaar is afgesproken, naar vijftien. Het CDA, vier jaar geleden nog tegen de koopzondag, is nu een voor het plan van de winkeliers.

Lees ook:

Ondergaande zon bij Waarde
Ondergaande zon bij Waarde © Ria Overbeeke uit Waarde

Weer

Vanmorgen is het overwegend bewolkt en is er kans op regen. Maar later vandaag klaart het op. Het wordt maximaal 8 graden bij een matige tot krachtige zuidwestenwind.