Agenten pikken Roemeense snelwegloper op van A58

Hard rijdende politieauto
Hard rijdende politieauto © Omroep Zeeland
De politie benadrukt dat dit levensgevaarlijk is en dat iedereen die van dit soort gevaarlijke situaties getuige is meteen 112 of 0900-8844 moet bellen. In dit geval kreeg de politie de melding via een reactie op Instagram en volgens de politie was het een geluk bij een ongeluk dat een politiemedewerker net op het goede moment naar de betreffende reactie keek, waardoor de snelwegloper snel opgepikt kon worden.

'Ernstige ongelukken'

Volgens wijkagente Maaike van Osta had dit ook anders af kunnen lopen. "In dit geval keek ik heel toevallig op het Instagram account van de wijkagenten in Vlissingen, maar dat account wordt niet standaard 24/7 uitgelezen. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als we deze melding niet hadden gezien. Dit is echt iets wat via 112 gemeld had moeten worden, er hadden ernstige ongelukken kunnen gebeuren!"
"Natuurlijk is het goed dat mensen op onze werkzaamheden reageren via de bekende social media accounts", vervolgt Van Ostra. "Maar ik wil graag duidelijk maken dat het écht niet de bedoeling is om via die accounts meldingen te maken van strafbare feiten of gevaarlijke situaties. De meldkamer of het regionaal service centrum van de politie is dé plek waar mensen hun meldingen kwijt kunnen."