Oplossing voor 'lelijke puist' in Oudelande

Oplossing voor 'lelijke puist' in Oudelande
Oplossing voor 'lelijke puist' in Oudelande © Omroep Zeeland
Na elf jaar is er een oplossing voor 'de lelijke puist' van Oudelande
Het is een bijna surrealistische aanblik in de Zak van Zuid-Beveland, net aan de rand van Oudelande. Aan de Hellenburgstraat 32 ligt 5.200 vierkante meter aan kassen, compleet verloederd en verpauperd. Gebroken glas, schuifdeuren die niet meer open of dicht kunnen, alles overwoekerd door metershoog onkruid. Wethouder Ad Schenk heeft het over de 'lelijke puist' van Oudelande.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Vraag is hoe het zo ver heeft kunnen komen. In 2007 kocht Jack Burgers het terrein. Hij heeft in de polder buiten Oudelande een bedrijf en wil graag op die plek of aan de Hellenburgsestraat uitbreiden met kassen voor zijn zaadveredelingsbedrijf. Maar daar komen beide partijen niet uit. Niet over de plek waar de kassen mogen komen. En ook niet over hoe en waar er eventueel gebouwd mag worden. Ook niet met de derde partij, de provincie. Wat volgt is een lange impasse. Tot vandaag.
Afgesproken is dat de kassen gesloopt worden en dat Burgers er drie woningen op mag laten bouwen. Wethouder Schenk vindt het prima: "Het was een lelijke puist aan ons mooie Oudelande. Die gaat verdwijnen en daar zijn we echt heel gelukkig mee."