Jubileumeditie Zwinstedenloop prooi voor Diaz Rodriguez

Jubileumeditie Zwinstedenloop prooi voor Diaz Rodriguez
Jubileumeditie Zwinstedenloop prooi voor Diaz Rodriguez © Omroep Zeeland
Hardlopers trotseren weerselementen in Zwinstedenloop
Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met vier lopers. Alexander Diaz Rodriguez uit Brugge, Gert Devos uit Diest, Ward Oosterlinck uit Erembodegem en Erwin Harmes uit Middelburg hadden al snel een grote voorsprong op de rest van het deelnemersveld.
Halverwege de wedstrijd had Erwin Harmes op het schelpenpad voor het eerst in de wedstrijd moeite met het tempo van de koplopers. Hij knokte zich terug, maar Harmes werd enkele kilometers verder alsnog gelost door zijn drie metgezellen. Harmes moest op die manier genoegen nemen met een vierde plaats. Binnenkort hoopt hij onder de twee uur en twintig minuten te lopen tijdens de Marathon van Rotterdam (8 april).
In de strijd om de overwinning bleven Alexander Diaz Rodriguez en Gert Devos in de laatste kilometer over. Uiteindelijk was Alexander Diaz Rodriguez in een lange eindsprint de sterkste, waardoor hij de 25e editie van de Zwinstedenloop op zijn naam schreef.

Zwinstedenloop

21 km mannen1. Alexander Diaz RodriguezBrugge1:09.54'2. Gert DevosDiest1:09.57'3. Ward OosterlinckErembodegem1:10.19'4. Erwin HarmesMiddelburg1:10.33'5. Koen de VeylderKerksken1:12.17'
Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Belgische Gwendolyn De Deyne. Eerder dit jaar was De Deyne al de sterkste in de Halve Marathon van Cadzand. De loopster uit Aalter bleef haar landgenote Deketelaere vijf seconden voor. Renate de Reus uit Vlissingen was op de negende plaats de beste Zeeuwse atlete.

Zwinstedenloop

21 km vrouwen1. Gwendolyn De DeyneAalter1:21.21'2. Annelies DeketelaereHooglede1:21.26'3. Ann Sofie ClaeysGent1:23:33'4. Petra De SadeleerErpe-Mere1:28.34'5. Nathalie MichelsWondelgem1:30.12'9. Renate de ReusVlissingen1:36.17'
Erwin Harmes en Gwendolyn De Deyne over loodzware Zwinstedenloop