Veel verdriet en verbijstering om grafschennis in Hoek

Veel verdriet en verbijstering om grafschennis in Hoek
Veel verdriet en verbijstering om grafschennis in Hoek © Omroep Zeeland
Veel verdriet en verbijstering om grafschennis in Hoek
Het vandalisme is waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag gebeurd. Het gaat om zeker vier graven waaronder ook kindergrafjes. Op de graven zijn spullen kapot gemaakt en verplaatst. Braafhart is er kapot van.

Verdrietig en boos

Haar zoon Matthew stierf kort na de geboorte. "Het is het laatste stukje wat ik nog heb en waar ik naar toe kan", zegt ze met een snik in haar stem. "Hij is er niet meer en als je dan ziet dat iemand daar aan komt dan doet dat heel veel met je en daar ben ik boos over."
Ook bij het graf van de schoonmoeder van Brigitte Dieleman ontbrak een beeldje. "Je moet echt moeite doen om dat beeldje eraf te krijgen. Mijn schoonbroer zag dat het een eindje verder kapot is gegooid. Er is ook over het graf heen gefietst en er zijn voetstappen op te zien die niet van ons zijn."
Op de graven zijn spullen kapot gemaakt en verplaatst.
Op de graven zijn spullen kapot gemaakt en verplaatst. © Omroep Zeeland
Daders
Zowel Dieleman als Braafhart hoopt dat de daders snel worden opgespoord. "Als de persoon in kwestie dit ziet, hoop ik dat ze mij excuses aanbieden", zegt Braafhart. "Ik hoop dat ze inzien dat het heel veel verdriet geeft als je dit op zondagochtend ontdekt", vult Dieleman aan.
Wie verantwoordelijk is voor de grafschending is op dit moment nog niet duidelijk. De politie vraagt getuigen om zich te melden. Drie mensen hebben al aangifte gedaan. De beheerder van de begraafplaats heeft afgesproken met boa's dat ze vaker een rondje over de begraafplaats gaan doen.