Volg de gemeenteraadsverkiezingen live bij Omroep Zeeland

Online: liveblog

Vanaf 7.30 uur komt Omroep Zeeland met een live blog waar al het nieuws rond de gemeenteraadsverkiezingen te vinden is. Ook de Facebookpagina Zeeland Kiest heeft de laatste berichten.
Op de radio rijdt de radiobus langs de verschillende stembureaus in Zeeland en doen verslaggevers uitgebreid verslag van de opvallende zaken.
Presentatoren Ferdinand en Ariane
Presentatoren Ferdinand en Ariane © Omroep Zeeland
Hoe Zeeland gestemd heeft, is 's avonds vanaf 22.00 uur te zien in een live televisie-uitzending gepresenteerd door Ariane Lafort en Ferdinand Koppejan. De presentatoren volgen samen met gasten in de studio én met verslaggevers die live vanuit elke Zeeuwse gemeente verslag doen, hoe de verkiezingen zijn verlopen. Ook zullen de eerste politieke reacties voorbij komen vanuit de verschillende gemeentehuizen.

'Zeeland Nu' nieuwsuitzending met uitslagen

Zodra alle uitslagen bekend zijn volgt 's nachts, na de live uitzending, een extra nieuwsuitzending met daarin alle uitslagen. Deze extra Zeeland Nu wordt de hele nacht tot de volgende ochtend 12.00 uur herhaald.

De dag na Zeeland kiest

Op donderdagmiddag 22 maart is er nog een extra verkiezingsuitzending. Vanaf 17.15 uur blikken Ariane Lafort en Ferdinand Koppejan op tv terug hoe er in elke gemeente is gestemd en vertellen lokale politici vertellen wat de gevolgen van de uitslag zijn.