CDA Veere verliest slechtste slogan-verkiezing

Slogan van CDA Veere genomineerd voor verkiezing slechtste slogan
Slogan van CDA Veere genomineerd voor verkiezing slechtste slogan © CDA Veere
Het gaat om de slogan 'Voor elkaar en morgen'. Daarmee wist het CDA in Veere 885 stemmen voor bij elkaar te harken, net iets meer dan de nummer tien op de lijst: de partij Voor Tilburg haalde met de slogan 'Niet kwatsen maar doen' 744 stemmen.

'Zo vrij als een aardbei'

De winnaar was VRIJ! Beverwijk met 'Zo VRIJ! als een aardbei!'. Die slogan was goed voor 3280 stemmen. De Delftse VVD-fractie werd tweede met 'Minder belasting. Meer bitterballen!' en derde werd de ChristenUnie in Zwolle, met 'Bedankt dat je naar me omcake', met respectievelijk 2408
en 2142 stemmen.

Uitslag sloganverkiezing

Partij
Slogan
Aantal stemmen1. VRIJ! BeverwijkZo VRIJ! als een aardbei!32802. VVD DelftMinder belasting. Meer bitterballen!24083. CU ZwolleBedankt dat je naar me omcake21424. D66 Den Helder eoGa met D66 in (de)bad!19285. Toine Aarts, Forum 040Relax, kies Toine en betaal minder Tax!17616. SGP ZaltbommelOmdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen13037. VVD WoerdenVoel de liberaal in je12098. VVD NijmegenLekker door rijden10159. CDA Veerevoor Elkaar en Morgen88510. Voor TilburgNiet kwatsen maar doen744
Alle tien genomineerden in de verkiezing van de slechtste verkiezingsslogan
Alle tien genomineerden in de verkiezing van de slechtste verkiezingsslogan © sloganverkiezing.nl
Deze slechtste verkiezingsslogan-verkiezing wordt georganiseerd door Slechtste Slogans, die normaal gesproken de slechtste reclameslogans van bedrijven selecteert. De verkiezing van de slechtste verkiezingsslogan werd voor het eerst gehouden in 2014.

'Koen moet je doen'

Toen werd ook al een Zeeuwse partij genomineerd: Rudi de Ruijter uit Biervliet die zich kandidaat had gesteld voor het CDA. Zijn slogan luidde destijds: 'Het behoeft geen studie, stem op Rudi'. De Biervlietse kandidaatsraadslid moest het toen afleggen tegen Koen Hawinkels van CDA Maasgouw. Die 'won' toen met zijn verkiezingsslogan 'Koen moet je doen'.

Lees ook: